Torsdag ble det satt endelig sluttstrek for våre avgangselever, etter 10 års skolegang. Begivenheten ble markert som seg hør og bør i Berget arena.
Det ble en flott dag da 9. trinn denne uka besøkte Sorknes golf. Elevene koste seg sola og syntes det var skikkelig gøy. Kanskje noen ble bitt av golfbasillen?
Samarbeid og diskusjon må ofte til dersom vi skal lykkes. Denne uka satte 8. trinn av en halv dag til nettopp dette.
I dag slapp Birken sin "hemmelige" nyhet, som mange har ventet på - "SommerBirken". I forbindelse med lanseringen ble det sluppet en rykende fersk video, der Åmot ungdomsskole har hatt en finger med i spillet under produksjonen.
I dag ble det en ekstra utfordrende kroppsøvingsøkt for elevene på 8. trinn. Men vi håper resultatet kan være med på å oppmuntre Åmots befolkning og alle som er på gjennomreise, i en krevende koronatid. Frem til snøen nærmer seg, vil "ALT BLIR BRA!", være synlig for alle som skuer oppmot Renabakkene.
Onsdag 3. juni er det foreldremøte for neste års 8. trinn ved Åmot ungdomsskole. Velkommen!
Under den lange perioden med hjemmeundervisning fikk elevene på 8. trinn prøve seg på et hjemmeforsøk i naturfag. Temaet var syrer og baser, og de skulle teste ut ulike dagligvarer og husholdningsprodukter for å finne ut om de var sure eller basiske løsninger.
Tiden vi er inne i tilsier at vi skal holde avstand. Derfor fikk noen av elevene på 8. trinn i oppgave å se etter detaljene rundt oss - de nære ting, og ta bilde av det. Til slutt ble bildene satt sammen i to fotomontasjer.
Ett av fagområdene i samfunnsfag er geografi. Denne uken jobbet elevene på 8. trinn med Jordas indre krefter og geologi.
Siden det ikke blir noe tradisjonelt 17-maitog i år, har valgfaget "Sal og scene" og musikk på 9. trinn jobbet med å lage en videohilsen fra Åmot ungdomsskole. Det er hyggelig å by på litt digital 17.mai-stemning. Mange av opptakene er fra hjemmeskoleperioden, og elevene har gjort en kjempejobb både i og utenfor komfortsonen. Gratulerer med dagen!
Takk for hyggelig bagett-overraskelse til oss ansatte i lunsjen :)
Denne uka gjenåpnes Åmot ungdomsskole :) Fremover blir det imidlertid en kombinasjon av dager på skolen og dager hjemme, med fjernundervisning. Elevene vil få opplæring i smittevernsrutinene første oppmøtedag. Det er viktig at alle respekterer reglene.
I forbindelse med at skolene stengte 13. mars 2020 gjennomfører Senter for praksisrettet utdanningsforskning (SePU) ved Høgskolen i Innlandet i samarbeid med Fylkesmannen i Innlandet og Oppvekstforum en spørre-undersøkelse om elevenes erfaringer med hjemmeskole. Dette er en undersøkelse som kun tilbys skolene i prosjektet «Kultur for læring». Det prosjektet omfatter alle skoler i hele gamle Hedmark fylke.
Tross koronatid har kroppsøvingsfaget gått sin gang - via fjernundervisning. Oppgavene har vært varierte og spennende. I en av ukene fikk 10. trinn sin egen "dorull-challenge", der elevene skulle bruke kreativitet, koordinasjon, presisjon og repetisjon for å få til flest mulig øvelser med en eller flere doruller.
Neste uke starter en gradvis gjenåpning av Åmot ungdomsskole. Myndighetene har utarbeidet en veileder om smittevern når det gjelder drift for ungdomsskoler og videreående skoler under covid-19 utbruddet. Denne veilederen skal gi råd og føringer når det gjelder drift under koronavirusutbruddet, våren 2020.
Fjernundervisningen ved Åmot ungdomsskole pågår for fullt. Også i kroppsøving får elevene aktiviteter som skal gjennomføres. Denne uka fikk elevene på 8. trinn i "koronaoppgave" å sove ute - én natt. Vel fremme ved de mange leirplassene møttes elever og ansatte til videomøte :)
I forbindelse med den pågående situasjonen med hjemmeundervisning og stengte skoler, er det utarbeidet felles retningslinjer for bruk av pc, chat, videomøte og nettvett i Åmot-skolen. Det er viktig at alle foresatte leser og gjennomgår disse med sine barn.
Hei, alle sammen :) Det er ei rar tid vi er inne i nå, og det har vært noen uvirkelig og spesielle dager for oss alle sammen. Jeg har snakket med alle lærere og assistenter, enten direkte, pr. telefon eller på Teams (ja, vi bruker også Teams nå), så jeg vet at dere har jobbet godt og flittig med skolearbeidet.
I disse svært krevende dager kjenner vi ved Åmot ungdomsskole ekstra sterkt på det store ansvaret det er å sikre ungdommen et så godt opplæringstilbud som mulig. Elevene og elevenes læring er alltid i sentrum, sjøl om vi har enda mer fokus på smittevern i disse dager.
NB! OPPDATERT 27.MARS 2020. I og med at alle landets skoler ble stengt f.o.m. fredag 13.03.20, så er vi pliktig til å gjennomføre fjernundervisning. Dette betyr at elevene ved ÅUS får vanlig undervisning og oppgaver som de må jobbe med hjemme, i henhold til vedlagte øktplan. Dette foregår digitalt, og Moodle blir brukt som informasjonskanal. Det er viktig å holde seg oppdatert her daglig.
Åmot kommune øker beredskapen etter at koronaviruset har kommet til Norge. Det viktigste nå er at alle husker skikkelig håndvask og at man hoster i (papir)lommetørkle eller albukroken. Det er ikke lurt å dele drikkeflasker eller glass. Hvordan kan du snakke med barnet ditt om koronaviruset? Her er fem tips.
Ved Åmøtet, der Renaelva og Glomma møtes, fikk friluftslivgruppen ved ÅUS i forrige uke prøvd seg på isbading. De tøffe isbaderne lot seg ikke skremme, og så ut til å trives i det kalde vannet - iallfall for en kort stund :)
Elevene ved Åmot ungdomsskole har i disse dager fått et nytt og matnyttig tilbud. Vi ønsker at elevene våre skal ha et sunt og godt kosthold. Derfor tilbyr vi, i samarbeid med sektor for helse og velferd, gratis havregrøt til alle elever ved skolen tre dager i uka, fra kl 8.10 til 8.25 på mandager, onsdaer og fredager.
I år er det 21 år siden vi startet Birkebeinerprosjektet ved Åmot ungdomsskole. Har du lyst til å være journalist og jobbe som "Ungdomsreporter" for de offisielle birkebeinersidene? Da har du sjansen nå. Lørdag 21. mars arrangeres Birkebeinerrennet, og som vanlig vil inntil 20 elever få muligheten til å delta i skolens birkebeinerprosjekt. Vil du være en av de heldige? Da må du søke..
I norsktimene den siste tiden har elevene på 8. trinn øvd på å skrive gode fortellinger. Det er viktig at fortellinger inneholder skildringer. I forbindelse med dette fikk elevene en hyggelig overraskelse der de skulle bruke sansene for å beskrive og skildre en bit med melkesjokolade – et lite stykke Norge. Her kan dere lese noen av bidragene.
Valgfaggruppene i "Sal & scene" og "Innsats for andre" ønsker å invitere til "Mørkeresturant", fredag 27. mars, klokken 19:00. Finn ut mer om hva dette er og hvordan du melder deg på.
Valgfaggruppene "Sal og scene" og "Innsats for andre" skal i mars arrangere "Mørkerestaurant", etter inspirasjon fra Vega ungdomsskole. Nå har skolene hatt sin første videochat for å dele erfaringer.
8. trinn startet denne uka med temaet "Stoffers byggesteiner og modeller", og som en introduksjon til partikkelmodellen fikk elevene i oppgave å finne ut hvordan de kunne få en ballong til å blåse seg opp og til deretter å bli sugd inn i en glasskolbe.
Denne uka dukket Per Simen fra 8. trinn opp med barkebrød på personalrommet. Her fristet han de ansatte med en smaksprøve av brøderstatningen, som han og medelev Niclas, hadde bakt sammen.
Svetten rant og beina verket. Det var tøffe tak da valgfaggruppa i utholdenhet denne uka besøkte Rena Fysikalske Institutt for en time med spinning.
Åmot kommunes aktivitetsprogram for vinterferien 2020 er nå klart, og det er åpnet for påmelding. Alle aktivitetene er gratis, og er et tilbud til alle fra 5.-10.klasse i Åmot.
Tirsdag 28. januar skjer det mye på ungdomsklubben, Da Crib. Blant annet blir det tegneseriekurs med Nils Axel Kanten - mannen bak bl.a. "Hjalmar" (se bildet). Følge lenken under for program og påmelding.
Denne uka var det mye latter og blide fjes i kroppsøvingstimene til 8A. Elevene ble delt i grupper, og sammen skulle de kopiere ulike figurer og formasjoner.
Mandag 6. januar må du lytte på radioen mellom klokka 08.30 og 09.00. Da sendes "P1-morgen fra NRK Innlandet", og ett av innslagene er fra Åmot ungdomsskole, hvor Torbjørn, Herman og Anna, skal forsvare skolens ære i Klassequizen 2020.
Valgfaggruppa "Turn - fysisk aktivitet og helse", har i tiden frem mot jul jobbet hardt med å forberede sin egen juleforestilling.
Årets tradisjonelle juleball ble som så ofte før en hyggelig sammenkomst for elever og ansatte ved skolen vår. God mat, taler, sang, dans, musikk og godt humør og fin stemning preget kvelden.
Årets Nobelprosjekt var det 19. i rekken, og nok en gang må vi si oss meget fornøyd med resultatet. Vi fikk intervjuer med både fredsprisvinner Ahmed, H.K.H. Kronprins Haakon, statsminister Solberg og mange, mange flere. Vi har laget et stort bildegalleri med høydepunkter fra våre fem dager i Oslo. PS! Du kan lese artiklene i ungdomsavisa.com.
Det er ikke hver dag vi får brev med «Det kongelige hoff» som avsender. Kronprinsparet er godt kjent med Nobelprosjektet og Ungdomsavisa, og i fjor fikk to av våre elever møte dem, i forbindelse med Redd barnas fredsprisfest i Nobels fredssenter. Vi fikk også sende spørsmål som de besvarte per e-post. Som takk for dette lagde og sendte vi i høst en fotobok med høydepunkter fra Nobelprosjektet 2018. Denne uka fikk vi et hyggelig takkebrev i postkassa..
På første dag av årets Nobelprosjekt fikk redaksjonen besøk av selveste Henrik Syse, nestleder i Nobelkomiteen. Han hadde som vanlig godt humør og mange gode ord om Ungdomsavisa! Som takk for at han alltid er positiv og stiller opp til intervju, ville vi gjøre litt ekstra stas på Syse. Derfor fikk han en boks med konfekt av oss, noe han ble veldig glad for!
Så er dagen kommet. Etter lang tids forberedelser er vi endelig klare for avreise til Oslo for årets Nobel-dager. I fem dager skal vi dekke alt som rører seg rundt Nobels fredspris for www.ungdomsavisa.com.
Det ble kjempesuksess for gjengen fra Arbeidslivfag på 8. trinn, da de lørdag 1. desember stilte med egen salgsbod under julemarkedet ved Kulturhuset. Fjøler, smørkniver og fuglehus, gikk som varmt hvetebrød - og alt ble solgt!
Lørdag 30. november er det julemarked i Åmot kulturhus. Blant mange salgsboder finner vi også gruppa til arbeidslivfag på 8. trinn, som i høst og vinter har jobbet hardt for å lage produkter som skal selges på markedet.
På selveste halloween er det ekstra spennende å være 8. klassing i engelsktimene. Faglærerne (se bildet) setter tonen for hva som venter.. i mørke rom, dekorert med spindelvev, stearinlys og "blod" på veggene..
Torsdag 21/11: Mens elevene hadde solidaritetsdag, og jobbet for gatebarn i Bolivia, hadde vi ansatte planleggingsdag. Da var det veldig hyggelig at det plutselig dukket opp kake og cookies med sjokolade på pauserommet. Tre av elevene hadde laget sin egen arbeidsplass for dagen og tatt imot kakebestillinger, der inntektene gikk til gatebarna. Så mange bestilte kaker at de til slutt måtte sette strek for antallet bestillinger for å komme i mål med bakingen. Tusen takk til Anna, Mathea og Petrine på 10. trinn for at dere tenkte på oss, og at vi fikk smake på de gode kakene :)
Torsdag 21. november arrangeres årets «Solidaritetsdag» for elevene ved skolen vår. En gang i året jobber elevene for et godt formål, for å vise støtte og omsorg for de som ikke har det like godt som oss selv. De siste ti årene har inntektene fra denne dagen gått til et gatebarn-prosjekt i Cochabamba, Bolivia, som ble startet av Marit Dufseth fra Rena og Vibeke Tingvoll Øen, i 2004. I dag er det Vibeke som driver det hele i Bolivia.
Denne uka fikk 9. trinn besøk av Ted Granlund, fra Løten. Opplegget «Stemmer ut av skogen» er et skriveverksted i regi av Turnéorganisasjonen, hvor elevene blir kjent med Hans Børlis tekster gjennom ulike kreative skriveøvelser.
Det vakte oppsikt da elever og ansatte ved Åmot ungdomsskole i forrige uke marsjerte i tog gjennom Renas gater. Hensikten var å skape oppmerksomhet i nærområdet og gjennomføre et krafttak mot barnekreft.
Desember nærmer seg med stormskritt, noe som også betyr tid for Nobelprosjektet. I år blir det 19.år på rad vi reiser til Oslo for å dekke begivenhetene rundt utdelingen av Nobels fredspris for Ungdomsavisa.com. Er du elev ved Åmot ungdomsskole og vil være med? Da må du lese videre.
Det ble en flott opplevelse da Askil Holm, sammen med elever fra Åmot ungdomsskole, inviterte til konsert i Åmot kirke.
I dag har elevene på 9. trinn vært på låtskriverkurs med Askil Holm og Rulle Smit i Åmot kulturhus. I løpet av dagen ble elevene bedre kjent med låtskriverprosessen.
Tradisjonen tro ble "Skolemila" arrangert også i år. Med godt humør og god innsats løp den ene etter den andre inn til velfortjent høstferie.
I høstferien arrangeres SMILuka - et gratis aktivitetstilbud til alle 5.-10. klassinger. Tilbudet er et samarbeid mellom Åmot kommune og Mental Helse Åmot.
Det har nærmest blitt en tradisjon at valgfaggruppene i friluftsliv og utholdenhet gjennomfører en fjelltur i løpet av høsten. Denne gangen gikk turen til Byringen i Rendalen.
Hvert år i september arrangeres "Midt i matfatet" i Vikingskipet på Hamar. 9. trinn var på plass for å følge det som gjerne kalles "Årets store matopplevelse".
Elever fra Åmot ungdomsskole, med valgfaget "Innsats for andre", inviterer til sosialt samvær med spill på Åmot frivilligsentral, torsdag 26/09 fra kl. 12.30-13.45. Kom kom!
Denne uka har våre elever i valgfag utholdenhet, vært gjennom en krevende utfordring. Triathlon sto på programmet; 150 meter svømming, 6 kilometer sykling og 2,2 kilometer løping.
Vårt nye 8. trinn ser ut til å ha funnet seg godt til rette på skolen vår. For å bli enda bedre kjent med hverandre og de nye lærerne sine, har de vært med på en egen "Bli kjent-dag".
Elevene på 9. og 10. trinn besøkte i dag valglokalet på Rena i forbindelse med årets kommune- og fylkestingsvalg. Takk til Knut Vigdal-Olsen og Mona Strand for god og nyttig informasjon om valgprosedyrer, valglister, valgdeltakelse og mye mer.
I år er det 20 år siden Birkebeinerprosjektet ved Åmot ungdomsskole ble født. 1999 var året da vi for aller første gang jobbet med å lage nyhetsstoff om Birkebeinerrennet. Mye har forandret seg siden den gang, spesielt på den teknologiske fronten. I dag publiserer vi dessuten alt vi produserer på birkens offisielle nettsider, mens vi for 20 år siden publiserte på vår egen nettside. Den gangen samarbeidet vi dessuten med Radio Åmot og fikk lov til å legge ut lydklipp fra deres direktesending. Når det gjelder siden vår, så den slik ut :) www.amot.gs.hm.no/birken/
Denne uka ble det funnet en død hoggorm, ihjelkjørt av bil, i Åsbygdveien. I dag ble den samme ormen dissekert for en gruppe elever på 8. trinn. Spennende saker for noen og enhver. Inne i hoggormen ble det for øvrig funnet seks unger..
I dag gikk startskuddet for årets Birken-prosjekt. Elever fra 8.-10. trinn er i full gang med å lage nyhetsstoff for de offisiele birkebeinersidene. Den første artikkelen om Gunn-Rita Dahle Flesjå, er allerede ute, og mer kommer utover i uka. Lørdag er vi selvsagt på plass på Lillehammer.
Mandag 19. august er vi klare til å ta fatt på et nytt og spennende skoleår. Vi setter i gang til vanlig tid, klokken 08.30. 8. trinn møter i kantina, 9. trinn i auditoriet, mens 10. trinn har klasserommet som oppmøtested. Mandag vil det kun være mulig å kjøpe baguette i kantina, fra tirsdag er det åpent som normalt, med et bredere vareutvalg. Vi ønsker gamle og nye elever velkommen til Åmot ungdomsskole. Vi sees:).