Det ble en flott og følelsesladet kveld da årets avgangselever takket av fra Åmot ungdomsskole etter tre innholdsrike år. Festen i Åmot kulturhus inneholdt det meste; musikk, sang, sketsjer, taler, vitnemålsutdeling..og vemodige farvel.
Skoleåret 2014-2015 er over. Med det takket også tre medarbeidere ved Åmot ungdomsskole for seg. Ernesto, Trine og Thomas hadde fredag sin siste arbeidsdag ved skolen vår. Vi takker for innsatsen og ønsker lykke til videre!
Torsdag før sommerferien fikk elevene på skolen en positiv overraskelse. De ansatte ved skolen hadde nemlig kjøpt inn pølser og lomper, og sørget for at elevene fikk servert nygrillede pølser i skolegården.
Neste års 8. trinn har i dag vært på besøk hos oss ved Åmot ungdomsskole. De ble tatt vel i mot av årets 8. klassinger, som hadde forberedt seg for å gjøre dagen så fin som mulig for høstens nye elever.
Tirsdag 16. juni åpnet årets Fløterfestival i Osen, og hele Åmot ungdomsskole tok turen. De første to dagene av festivalen er viet til en arbeidslivsmesse, i tillegg til andre utstillinger og aktiviteter.
Lørdag 20. juni tildeles Katrine Olsen Gillerdalen og Odin Stiftelsen Ola Ødegaards hederspris, "Følgesvenn til rettferd", under Fløterfestivalen i Osen. Julie fra 8B ved Åmot ungdomsskole har tatt fotografiet som skal overrekkes prisvinnerne.
Ernesto er spansklærer ved skolen vår, men føler seg like hjemme i tallenes verden. For å inspirere og motivere elevene inviterte han til "åpen mattetime", for alle med interesse for tall og matematikk.
Den første uka i juni var Martin fra 8B og Magnus fra 9A på ærefullt og minnerikt oppdrag. De to gutta var plukket ut til å være jurymedlemmer under den 55. internasjonale filmfestivalen for barn- og ungdom i Zlin, Tsjekkia.
Ernesto, Gry, Bente, Lise og Sarah sørget for at Åmot ungdomsskole stilte med et meget habilt lag under årets nyvinning "Hakkihæl-stafetten". Med linjal som stafettpinne og selvlysende t-skjorter var det lett å få øye på "våre", der de suste avgårde. Gratulerer med flott innsats!
Mens 10. klasse gjennomførte muntlig eksamen, deltok elevene på 9. trinn på skogdag. Skog-brukssjef i Åmot kommune, Jesper Engel, sørget for et spennende program for elevene.
Mens våre avgangselever var opptatt med muntlig eksamen, benyttet 8. og 9. trinn anledningen til å måle krefter i form av idrettsdag i Rena Leir.
«For skoleåret 2015/2016 blir det endringer i rutinene for søknad om skoleskyss. Da må alle elever i videregående skole i Hedmark selv søke om skoleskyss. Dette gjelder både elever som har skyss i dag og skal fortsette som skysselever neste år, og elever som går på 10. trinn i grunnskolen og skal begynne på videregående skole.
Mandag 15. juni er det foreldremøte for neste års 8. trinn. Møtet avholdes i kantina ved Åmot ungdomsskole og starter klokken 18.30. Vel møtt!
Våre avgangselever er nå inne i sin siste fase ved Åmot ungdomsskole og det er tid for å få fastsatt karakterene som skal på vitnemålet. Elevene har rettigheter både når det gjelder karaktersetting og klagebehandling. Følg lenken under for mer informasjon.
Skoleruta for neste skoleår er nå klar.
Vi går inn i en begivenhetsrik tid i livet for mange 9. klassinger. Alle ansatte ved Åmot ungdomsskole vil gjerne gratulere årets konfirmanter og ønske tillykke med dagen og fremtiden.
Det var en spent gjeng 10. klassinger som i dag møtte opp i kantina for å få vite hvilket fag de kommer opp i til skriftlig eksamen. Rektor Ellen var den som utløste spenningen - og som vanlig var reaksjonene forskjellige.
Det nærmer seg skriftlig eksamen. Onsdag 13. mai får elevene vite hvilket fag de kommer opp i. Eksamen foregår i uke 21, fra 18. - 22. mai. Her er tidsplanen som viser når elevene skal møte på skolen, avhengig av hvilket fag de trekker.
9. klasse er for tiden inne i en periode med egentrening i kroppsøving. I løpet av tre uker er målet å forbedre utholdenheten sin. All aktivitet i perioden skal dokumenteres i form av en treningsdagbok.
Åmot ungdomsskole har de siste årene støttet stiftelsen "Nytt liv" i Cochabamba, gjennom en egen solidaritetsdag. Her gjennomfører elevene en hel arbeidsdag til inntekt for "Nytt liv" - som jobber for å hjelpe gatebarn i den bolivianske storbyen. Med jevne mellomrom mottar vi fadderbrev som beskriver noe av arbeidet stiftelsen har lagt ned den siste tiden. Her er fadderbrevet for april.
For en tid tilbake ble innholdet på vår hjemmeside flyttet over på ny server. Som følge av dette fikk vi dessverre uforutsette problemer, og redigeringsmulighetene til sidene våre forsvant. Nå er imidlertid disse problemene løst og vi kan igjen publisere nyheter og annet stoff. Stay tuned!
Det nærmer seg Birkebeinerrennet og reporterne fra Åmot ungdomsskole er i full gang med å lage artikler til Birkens offisielle hjemmesider. Følg med! Her blir det mye godt stoff.
8. og 9. klasse har i løpet av den siste uken hatt besøk av Arve Lund - ambulansesjåfør siden 1991 og ansatt ved Sykehuset Innlandet.
Åmot Ungdomsskole arranger skidag i Furutangen, fredag 20. mars. Det går busser fra parkeringsplassen ved Rena Skole klokken 08.35. Elevene møter opp på skolen til vanlig tid, på grunn av registrering av fravær. Elevene fra Osen må gjøre egne og klare avtaler, slik at vi vet hvor dere skal gå på bussen.
Det går mot vår og vi merker at sola begynner å varme igjen. Da passer det godt å ta med alle elevene ut på ski, når kroppsøving står på timeplanen.
Lørdag 21.mars arrangeres årets Birkebeinerrenn. Har du lyst til å være journalist og jobbe med å lage saker for de offisielle birkebeinersidene? Da har du sjansen nå. I alt vil 15-20 elever få muligheten til å delta. Vi starter prosjektet mandag 16. mars, og jobber i utgangspunktet med prosjektet hele uka, mandag til fredag. Vi håper også noen har anledning til å være med fredag ettermiddag 20. mars og/eller på Lillehammer hele lørdagen, 21. mars. Men først må du skrive søknad. Elever på alle trinn kan søke. Frist: Søndag 8. mars, klokken 21.00.
Det var storfint besøk ved Åmot ungdomsskole da Knut Anders Sørum Trio besøkte oss i regi av Turneorganisasjonen. Sørum som blant annet er kjent fra "The Voice" på TV2, imponerte med sine soulinspirerte sanger på Totendialekt - det fløt rett og slett godt.
I høst var 10. klasse på en åtte dagers reise med De hvite busser, til Polen og Tyskland. Et minne for livet. I etterkant av den opplevelsesrike turen lagde alle elevene hver sin digitale presentasjon, hvor målet var å formidle opplevelsene, inntrykkene og historiene underveis.
I valgfaget «Produksjon av varer og tjenester» lager en gruppe gutter blåbærsaft. Elevene er Jakob, Adam, Daniel og Andrea fra 10. klasse og Hans Erik og Dag Espen fra 9. klasse.
Som kjent har vi de siste årene vært en viktig bidragsyter til prosjektet "Nytt liv", i Cochabamba, Bolivia. I forbindelse med vår solidaritetsdag har elevene jobbet en hel skoledag til inntekt for gatebarna i den Sør-Amerikanske storbyen. Vibeke Tingvoll Øen sender oss jevnlig oppdateringer fra prosjektet. Her er siste nytt.
Ellen Søfting Svarstad er nytilsatt rektor ved skolen vår. 1. januar startet hun i den nye stillingen og har benyttet de første ukene godt til å bli bedre kjent med sin nye arbeidsplass. Vi ønsker Ellen velkommen til Åmot ungdomsskole!
Østlendingen, i samarbeid med Avis i skolen Hedmark/Oppland, har arrangert en skrivestaffet. Elever ved ungdomsskolene i regionen er invitert til å samarbeide om å skrive fortsettelsen på en roman som Levi Henriksen har skrevet første kapittel av. I tillegg til å fortsette på romanen, vil også elevene bli utfordret til å lage illustrasjoner til sitt kapittel. 9A og 9B har tatt utfordringen.
I valgfaget "Produksjon av varer og tjenester" handler det om å starte sin egen lille bedrift. Der skal man lage produkter som senere skal selges.
Utholdenhetsgruppa i valgfag er ikke redd for å ta et ekstra tak. Denne uken gjennomførte de en tøff spinningtime i Rena Leir, under ledelse av den særs spreke ringreven, Ragnhild Bolstad.
Det er nå sendt ut brev med informasjon om årets "Foreldreundersøkelse" til alle foreldre/foresatte. Vi oppfordrer alle til å delta i undersøkelsen. Din mening er viktig for oss. Svarfrist er 15. desember.
Elevene på 9. trinn har den siste tiden jobbet med
temaet «Maten på landjorda» i samfunnsfag. Hva
er da bedre enn å få besøk av en ekte bonde? Det ble to lærerike
timer sammen med Thomas Meyer
French.
Rett før jul hadde 10. trinn «Fokus på karbohydrater» som tema i naturfag. Som en del av opplegget skulle det gjennomføres forsøk - og Britt-Heidi i 10B fimet det hele..
Mandag 19. januar mellom klokken 14.30 og 15.00 må du slå på radioen og stille inn på NRK Hedmark/Oppland. Da er det nemlig Åmot ungdomsskole sin tur til å delta i Klassequizen 2015. Stine, Mari og Alexander er skolens representanter i den landsomfattende konkurransen.
Det var høy stemning under årets juleball ved Åmot ungdomsskole. Både elever, ansatte og andre inviterte så ut til å kose seg på en kveld med tradisjonsrikt innhold.
Steffen Handal er nestleder i Utdanningsforbundet. Under Nobelprosjektet i forrige uke ble han og leder Ragnhild Lied intervjuet av våre elever da de var på vei inn til Nobelseremonien i Oslo rådhus. I en e-post til skolen vår roser han både elevene og prosjektet.
Vibeke Tingvoll Øen er primus motor for prosjektet "Nytt liv" i Cochabamba, Bolivia. De siste årene har elevene ved Åmot ungdomsskole jobbet en skoledag, der alle inntektene går til å hjelpe gatebarn i den Sør-Amerikanske storbyen. Vibeke sender oss jevnlige fadderbrev - her er siste status fra Cochabamba.
Årets Nobelprosjekt – det 14. i rekken – ble som tidligere år en kjempesuksess. Elevene jobbet svært godt og imponerte stort med sitt mot og sin iver for et godt sluttprodukt. Resultatet ble full uttelling, der intervjuene med fredsprisvinnerne Kailash Satyarthi og Malala Yousufzai var blant de absolutte høydepunktene.
Åmot ungdomsskole kan vise til svært oppløftende resultater fra årets nasjonale prøver i engelsk, lesing og regning. Både på 8. og 9. trinn ligger vi over landsgjennomsnittet. Spesielt er resultatene i matematikk på 9. trinn imponerende.
29.-31.oktober bakte, pyntet og solgte valgfaggruppen “Innsats for andre” muffins til inntekt for gatebarn i Cochabamba, Bolivia. Overskuddet ble 802,-. “Det var morsomt å bake muffins, dessuten var muffinsene kjempegode,” sier Hedda og Karoline fra 8. klasse.
I desember er det 14. gang på rad at elever fra skolen vår reiser til Oslo for å dekke begivenhetene rundt utdelingen av Nobels fredspris for Ungdomsavisa. 20 elever er klare for eventyret i Oslo, og forberedelsene er allerede i full gang.
For to år siden bestemte vi oss for å gjøre noen grep for å "live opp" litt på skolen vår. Både elever og ansatte setter pris på de nye "kunstverkene" og mange stopper opp for å ta en titt.
«Ungdomstrinn i utvikling» er en nasjonal satsning for
ungdomstrinnet. I dette prosjektet skal lærerne ved skolen vår heve
kompetansen i klasseledelse, samt lesing som grunnleggende
ferdighet. Utviklingsarbeidet skjer i samarbeid med SePu ved
Høgskolen i Hedmark, ved Ellen Nesset Mælan.
Mens elevene hadde solidaritetsdag for Bolivia, gikk altså
startskuddet for det nye satsningsområdet til de ansatte.
"Åpen dag" ve Åmot ungdomsskole ble en suksess. Mange foreldre, tidligere elever og andre interesserte, fant veien da elevene viste frem noe av aktivitetene det jobbes med ved skolen vår.
Torsdag 23. oktober fra klokken 18.00-20.00 er det "Åpen dag" ved skolen vår. Ønsker du å planlegge hva du skal se og hvordan du kan få med deg mest mulig, kan du nå ta en kikk i programmet.
Desember nærmer seg med stormskritt, noe som også betyr tid for Nobelprosjektet. I år blir det 14.gang vi reiser til Oslo for å dekke begivenhetene rundt utdelingen av Nobels fredspris for Ungdomsavisa.com. Vil du være med? Da må du lese videre.
Tirsdag 28. oktober er det solidaritetsdag for elevene ved Åmot ungdomsskole. Elevene skal for sjette gang jobbe - en dag - til inntekt for gatebarn i Cochabamba, Bolivia. (Informasjon om dette er sendt med elevene i "sekkeposten".) Her er nok et fadderbrev, med siste nytt prosjektet vi støtter.
Torsdag 23.10.14 åpner Åmot ungdomsskole dørene for ALLE som er interesserte i å se noe av det elevene jobber med på skolen. Mellom kl. 18.00 og 20.00 vil det blant annet bli vist fram elevarbeider (utstillinger), lest elevtekster, vist bilder/filmer, vist forsøk, demonstrert og forklart prosesser ved kunst & håndverksoppgaver, m.m.
I femten år har Åshild Vassend Holm jobbet ved Åmot ungdomsskole - de to siste årene som rektor. Nå er det slutt. I dag satte hun punktum ved å løpe i mål på skolemila på en tid i overkant av 56 minutter - sprekt!
Under årets skolemil viste elevene fin innsats og innstilling. Her skulle det løpes fort! Mange hadde satt seg personlige mål, som de selvsagt var fornøyde med å greie. Her er det mange som burde gratuleres. Likevel: Raskest av alle var Martin Nordvold Lunde (9B) som klokket inn på den meget sterke tiden 38.49. I jenteklassen vant Stine Johansen (9A) - også på en sterk tid - 48.40.
I juni avsluttet Ida Martea, Sander og Kristoffer sine tre år ved Åmot ungdomsskole. I høst skal de representere Elverum videregående skole på den globale FN-konferansen BERMUN i Berlin – mye takket være sine engasjementer i Birken-, Nobel- og Comeniusprosjektene ved skolen vår.
I høstferieuka blir det full fart i Rena Leir - med gratis
"Drop-in-aktiviteter". "SMIL-uka" er et
tilbud i forbindelse med Verdensdagen for psykisk helse, og er et
samarbeid mellom Åmot
kommune (psykisk helse & rus, ungdomsklubben, FYSAK) og Mental Helse
Åmot.
Som en del av undervisningen i kroppsøving og naturfag, har 10.trinn gjennomført en heldagsutflukt i området rundt Skramstadsetra. En vellykket høstdag i vakre omgivelser.
Åmot kommune ønsker å styrke samarbeidet mellom hjem og skole og videre styrke foreldreengasjement knyttet til eleven og klassen. Som et ledd i dette arbeidet starter Åmot ungdomsskolen opp med Foreldre i skolen. Første møte er tirsdag 16.september.
Noen var kanskje litt skeptiske og visste ikke helt hva som ventet, da turneorganisasjonen besøkte skolen vår med «Blå Prøysen». Skepsisen ble imidlertid raskt til smil, straks bandet bestående av Henrik Maarud, Amund Maarud, Erik Harstad og Egil Stemkens, begynte å spille.
Det nye valgfaget "Friluftsliv" var i forrige uke på dagstur til Hemmeldalen, nærmere bestemt Strandsætra. Vel fremme etter en liten busstur, ble de møtt av fjelloppsynsmann, Trond Øftsaas, fra Statens naturoppsyn.
Den andre skoleuka etter sommerferien reiste våre nye 8.klassinger på overnattingstur til Sørlistøa. En anledning til å bli bedre kjent med klassekameratene og de nye kontaktlærerne - Petter og Ylva. I forbindelse med en slik tur er det selvsagt også et faglig innhold - det stod dyktige medarbeidere fra Skogmuseet for.
Prøvene gjennomføres i tidsrommet 15/9 til 15/10 - se kalenderen på Moodle for detaljer. Før prøvene vil elevene bli kjent med eksempler på de ulike oppgavetypene. Informasjonsbrosjyre til foreldre deles ut i klassen og gjengis digitalt her.
Kommunestyret og Hovedutvalg for oppvekst og kultur, inviterer onsdag 10.september alle politikere, ansatte ved skolene, foreldrene ved skolene til et fellesmøte der foreldre, skolens ansatte og kommunens politikere kan diskutere foreldrenes rolle i Åmotskolen.
Tirsdag 9.september får vi besøk fra turneorganisasjonen. Denne gangen får vi besøk av Amund Maarud, Henrik Maarud, Erik Harstad og Egil Stemkens. De skal holde en konsert for oss, det blir en blueskonsert basert på sju av Alf Prøysen sine sanger. Dette er musikere av toppkvalitet. Gled dere!
Samarbeidet mellom Åmot ungdomsskole og Birken AS går på skinner. I disse dager er 16 elever i gang med å produsere artikler og videoer til de offisielle birkebeinersidene.
Endelig er sommerferien over. I dag gikk startskuddet for et nytt og spennende år ved Åmot ungdomsskole. Dagen startet med felles samling i skolens gymsal, hvor rektor Åshild ønsket alle velkommen og kom med gode ord på veien.
Åmot ungdomsskole ønsker alle elever velkommen til skolestart
mandag 18. august kl. 08:25. Vi
starter skoleåret med musikk og inspirerende ord i gymsalen for alle
elever og ansatte.
Skolens ansatte ser fram til å møte både nye og gamle elever igjen.
Sammen skal vi bidra til økt læring for alle elevene i Åmot. Vi har
stort fokus på tilpasset opplæring og etterstreber utfordringer og
mestring, faglig og sosialt for den enkelte elev innenfor
fellesskapet.
Velkommen til et nytt spennende og lærerikt skoleår!
Lørdag 30.august arrangeres årets Birkebeinerritt. Har du lyst til å være journalist og jobbe med saker for de offisielle birkebeinersidene? Da har du sjansen nå. I alt vil 15-20 elever få muligheten til å delta. Vi starter prosjektet mandag 25.august, og jobber i utgangspunktet med prosjektet hele uka, mandag til fredag. Vi håper også noen har anledning til å være med fredag ettermiddag og/eller på Lillehammer hele lørdagen. Men først må du skrive søknad. Denne gangen er det kun elever som går i 9. eller 10.klasse som kan søke. Frist: Onsdag 20.august, klokken 21.00.