Åmot ungdomsskoles nettsider!

Møtereferat  13.01.05

Tilstede:

Marie Edin Solheim, Torbjørn Skavern, Solveig Halseth , Beate Lindenhoff  Bø og Marlene Mortensen.

Helga Dieset og Bente Stormoen har meldt avbud.

Saksliste:

  • prioriteringsområde
  • skoleøkonomien i Åmot kommune
  • evt…..

1)

Skoleøkonomien i Åmot kommune

  • Åmot kommune har vedtatt et betydelig kutt i kommende budsjett år for alle skolene i kommunen, og dette vil selvfølgelig kunne få en betydelig innvirkning på undervisningssituasjonen m.m. ved de fleste skolene.

FAU   ønsker å engasjere seg i denne situasjonen og sammen med de ulike skolene   bidra til at skoletilbudet blir best mulig for alle elevene. Vi er opptatt av at elevene skal få det tilbud som kvalitetsreformen har som mål å sikre, nemlig et kvalitetsmessig godt tilbud for alle elevene, tilpasset den enkelte elevs ønsker og forutsetninger. Dette er selvfølgelig noe kostnadskrevende, men en rettighet man som elev har. Noe som kommunen også må være inneforstått med, tiltross for dårlig kommuneøkonomi. Det er her snakk om å finne en løsning som er tilfredstillende for alle parter, men vi i FAU er særdeles opptatt av å ivareta barnas beste. Som foreldre og FAU representanter vil vi ikke godta at elevene får et dårlig skoletilbud begrunnet i dårlig kommuneøkonomi. Det er viktig å opprettholde et kvalitetsmessig godt skole/undervisningstilbud for Åmots innbyggere. Når dette er sagt behøver dette ikke bety at alt skal være som før, men at det kan være mulig å omfordele ressurser eller bruke de få ressursene som fins(økonomiske midler, materiell, lærere m.m.)på en bedre måte. Det kan være snak  om en annen organisering og ressursbruk. Slik vi ser det kan det være nødvendig at hver skole vurderer sin ressursbruk, og vurderer om det er en effektiv og hensiktsmessig bruk av budsjettmidlene m.m. Hva som er rett for en skole behøver ikke være det for en annen. det vil alltid være individuelle ulikheter og må derfor være rom for tilpassninger i dette spørsmål. Samtidig bør en muligens tenke helhet i større grad enn man har gjort tidligere, ikke bare engasjere seg i egen skole, men for skolesituasjonen som helhet. Man bør ha det samme skoletilbudet(kvalitetsmessig tilfredstillende) uavhengig av hvilken skole man tilhører eller ønsker å gå på.  det er også ønskelig at foreldre og FAU får være med i beslutningsprosessen når man skal vedta innholdet av skoletilbudet, slik at dette ikke bare blir en sak for virksomhetsledere og enlekte lærere. Vi oppfordrer til sterkere samarbeid og større mulighet til innflytelse angående våre barns skoletilbud og fremtid. Men det viktigste er at vi som foreldre skal føle at våre barn blir tilstrekkelig godt ivaretatt på skolen og det tilbudet som gis er kvalitetsmessig tilfredstillende og forsvarlig i forhold til gjeldene krav og at de har ett godt nok læringsmiljø. Dette er selvfølgelig b.l a. et ressursspørsmål og at skolene må få de nødvendige ressurser for å kunne opprettholde et forsvarlig undervisningstilbud og at skolen ikke  utvikler seg til å bare(i verste fall) bli en oppbevaringsinstitusjon for elevene.

2)

Prioriteringsområder

FAU har vedtatt å satse på følgende områder dette året:

  • Datarommet på skolen.

Det ble vedtatt å opprettholde en kveld i uken til bruk av skolens datarom til ulike IKT aktiviteter, både for barn og voksne i alle aldre. Dette skal  det arbeides videre med etter en samtale og samarbeid med skolens elevråd og virksomhetsleder. Skal utredes hva slags tilbud som etterspørs og hvordan dette evt. kan organiseres.

  • Skolemiljøet ved Åmot ungdomsskole

FAU ønsker å bidra  til et bra skolemiljø ved Åmot ungdomsskole. Her er det muligens noe å arbeide videre med og vi tar gjerne imot tips om hva som kan gjøres. Vi oppfatter det som viktig å skape trivsel rundt en skolesituasjon. Forskning på området viser at trivsel på arbeidsplassen bidrar til økt motivasjon og bedre arbeidsforhold, både fysisk og psykisk. Dette gjelder selvfølgelig også elever og lærere. Dette fordi elevene tilbringer meste tiden av dagen på skolen og skolemiljøet derfor har betydning for deres oppfattning av deres hverdag. Et bedre skolemiljø kan både omfatte fysiske innredninger/hjelpemidler og forhold som går på det rent Psykososiale, som trivsel  m.m. på skolen. FAU ønsker å bidra innenfor både fysiske og psykososiale forhold som kan bidra til bedre trivsel. Vi ønsker å samarbeide med både elever og ansatte ved skolen, slik at vi kommer frem til evt. tiltak som alle kan føle seg tilfreds med.

Noen  Ideer og noe å begynne med?:

  • Dekorering av skolens vegger. Dette er noe som kan bidra til mer farger og ”liv” på ellers noe sterile skolevegger, samt at elevene får mulighet til å sette sitt preg på egen skole. Kan også bidra til at elevene føler en mer tilhørighet/identifiserer seg med skolen ved at de selv får bidra. Dette kan være noe for skolen å tenke på i innføring av skolens nye visjon: ”den kommuniserende skolen”, kanskje kan temaet for dekoreringen være kommunikasjon? .Dette kan for eksempel slåes sammen med de ulike fag ved skolen som samfunnsfag og kunst og håndverk m.m. En  måte å bidra til bedre koordinering mellom de ulike fag?

Videre ble det diskutert at FAU skulle bidra til å få etablert en arena for bedre utemiljø, da skolen har lite utnyttelse av ute-arealene ved skolen. Det skal arbeides for etablering av skianlegg og ballbinge. Dette kan også brukes i en undervisningssituasjon og være en arena for læring. Dessuten kan dette bidra til at elevene får større mulighet til å være i fysisk aktivitet i   løpet av skoledagen. Det er videre ønskelig å få etablert disse arenaene i tilknytning til skolene, slik at skoleområdene også kan benyttes i fritiden(flerbruk) til fritidsaktiviteter.

3)

Temakvelder

Det er fortsatt ett ønske om å tilby temakvelder for foreldre og lærere. Da i hovedsak om temaer knyttet til ungdomsskolen og det å være ungdom i dagens samfunn, for eksempel problemer og utfordringer m.m. Det arbeides videre med dette….vi tar gjerne i mot tips!

Møtet hevet kl.21.00!

 

 

Forside Skolen vår | Prosjekter | Elevsider | Ansatte
| Nettsteder | Arkiv | English

 Send gjerne kommentarer om skolens hjemmesider! 
webmaster