Åmot ungdomsskoles nettsider!

 

Referat fra tirsdag 3. desember 2003 

Til stede: Per Skaare, Marie Edin, Trond Scheistrøen, Zdenka Avdagic, Merete Torgersen, Arne Nergaard, Elisabeth Ilsaas, Finn Westgård, Åse Kari Larsen.

Ikke tilstede: Kari Brenna, Solveig Treider.

Sak 17. 2002 Åmot kommunes budsjett. 

Dag Lerdal orienterte oss om budsjettsituasjonen i Åmot kommune.

Hvis ungdomsskoletrinnet på Osen blir opprettholdt via kutt i rammtimetallet resulterer det i:

· Kun to tilbud i  valgfag.

· Klassene blir ikke delt i kunst og håndverk.

· Svømming blir borte da det ikke må være mer enn 15 elever i disse timene.

· Pt. har skolen bare 22 timer til deling og styrking i disse fagene etter at 2 timer pr klasse er  brukt til tjenestene som omfattes av den såkalte 2-timersrammen  (Rådgiver, sos. lærer og  kontaktlærer for elevråd)

Spesialundervisning 101 timer til dette formålet til elever fra egen kommune (såkalte enkeltvedtakstimer). Det er tilrådd  78 timer til elever bosatt i andre kommuner. Undervisningen også for disse elevene er organisert slik at forbruket av disse timene er betydelig mindre.

Lønn utgjør for tiden ca. kr. 8,9 mill mens driftsutgiftene er på kr. 572.000,-. Skal det spares mer på driftsutgiftene, vil det gå på bekostning av blyanter, papir og bøker med mer.

Mye spesialundervisning har økt i takt med at rammetimetallet er fallet. Blir det mer kutt i rammetimetallene resultere det i større behov for spesialundervisning. Det dreier seg om de med lesevansker, regnevansker og sosialemosjonelle vansker.

Det er forholdsvis mange spes. ped tiltak i Åmot. Grunnen til et høyt antall er til dels at det kommer mange gjesteelver fra andre kommuner – som deres kommune betaler.

Det kan bli kutt i enkeltvedtakstimer ved ytterligere nedskjæring i rammetimetallet. Det er foreslått et kutt i rammetimetallet med 15 timer – da sitter skolen igjen med 7,23 timer til delingstimer.

NB! Øremerkede midler til leirskole i 2003 på kr. 1.100,- gikk igjennom i statsbudsjettet.

FAU mener at:

Skolefaglig rådgiver sitter som sekretær i Åmot kommunes foreldreråd. FAU ber derfor om at vi blir gjort kjent med informasjonsrutinene i kommunen, da vi er interesserte i de saker som er relevante for FAU. Spesielt når det gjelder viktige saker som budsjett. Per skriver brev til Rådmannen.

Sak 15. gjennomgang av referatet fra siste møte.

Det var ingen kommentarer til referatet.

Sak 16. Arbeidsgrupper på skolen.

· Kvalitet på foreldremøtene.

Mer innvolverende enn informerende. Skolen har tatt poenget etter signaler fra foreldre som var med på foreldremøte i 8. klasse samme kveld. FAU venter spent på resultatene.

Sak 18. Natteravnene.

Vi må være stø i kursen med tanke på hvordan vi skal organisere dette. Hvilke dager/årstid skal prioriteres?

For eksempel: 30. april, 1. mai, 16. og 17. mai, siste skoledag for 10. klasse, Rena dagene, St. Hans Aften.

FAU ber om at Pernille Frøysaker lager en instruks til foreldre i 10. klasse. Når, hva, hvor og hvordan, ansvar med mer. Det finnes en instruks fra før med beskrivelse av ruter. Og det finnes ”natteravnesekker” med forskjellig utstyr. Det er viktig at Pernille lager instruksen således at det ikke blir noe glipp i forhold til klassekontakter i skoleåret og overgangen til nytt skoleår.

Sak 19. Kosthold.

Elisabeth har kontaktet Bygdekvinnelaget og Sanitetsforeningen. Sanitetsforeningen er de med best økonomi og er derfor dem som kan bidra med flest resurser. Bygdekvinnelaget kan kanskje bidra med noe.

Det skal ansettes en kokk i skolens kantine. Elisabeth vet ikke hvor stor stillingen blir. Elevrådet og helsesøster må være med på å mene noe om dette emne.

FAU mener:

At ungene må bevisstgjøre og bli flinke til å tenke kosthold i det daglige. Samtidig kan man lage temadager hvert år hvor kosthold er emne. For eksempel for 9 kl.

Elisabeth tar kontakt med kokk og elevråd.

Sak. 20 eventuelt. 

1. FAU har fått en søknad fra Økonomisk utvalg for juleballet. FAU avslår søknaden om økonomisk støtte.

Begrunnelsen er at FAU har en annen profil i forhold til det vi bruker penger til. Per skriver brev til Øk. Utv.

I tillegg beklager FAU at et skoleball skal kunne brukes til å avspasere ved en senere leilighet.

2. Møte tidspunkter første halvår 2003.

7. januar, 4. februar, 4. mars, 1. april,- 6. mai, 3. juni. 

3. Stig Nordby blir stedfortreder for Åse Kari Larsen. Takk til Åse Kari så langt.

4. Vi har snakket om yrkesorientering av elever i Rena Leir. Finn har lagt det på is, da interessen ikke var stor på teknisk verksted. Jegerkommandoen fortsatt en mulighet.

Rena den 03.12.2002

Jesper Engel
referent

 

 

Forside Skolen vår | Prosjekter | Elevsider | Ansatte
| Nettsteder | Arkiv | English

 Send gjerne kommentarer om skolens hjemmesider! 
post@amot.gs.hm.no