|
Referat fra møte i FAU v/Åmot Ungdomsskole 01.10.02. Referat til : Per Skaare, Solveig Treider, Bjørn Arne Nergård, Kari Brenna, Marie Edin Solheim, Åse Kari A. Larsen, Trond Scheistrøen, Merete Torgersen, Finn Westgård, Jesper Engel, Elisabeth Ilsaas, Zdenka Avdagic og Åmot Ungdomsskole. Tilstede : Per Skaare, Solveig Treider, Bjørn Arne Nergård, Kari Brenna, Marie Edin Solheim og Åse Kari A. Larsen. Inspektør Jan Utengen under sak 01, 02 og 03/2002. Meldt frafall : Trond Scheistrøen, Merete Torgersen, Finn Westgård og Jesper Engel.
Sak 01/2002 : Referat fra møte 10.09.2002. Godkjent.
Sak 02/2002 : Individuelle arbeidsplaner. Alle klasser har 2 klassestyrere som arbeider i team på hvert klassetrinn. Teamet blir ledet av en teamleder, det vil si at det er flere lærere (også timelærere ellers på trinnet) som samarbeider om undervisningsopplegget på hvert klassetrinn. Individuelle arbeidsplaner går ut på at elev, lærer og foresatt utarbeider en egen plan for hva eleven minimum skal lære, på hvilken måte og hva eleven ønsker å lære innenfor et gitt tidspunkt. Dette er en forpliktende plan som skal gjennomføres. Hensikten med arbeidsplaner er å utfordre elevene med oppgaver slik at de skaffer seg en oversikt over oppgavene og fagstoffet, lære dem å kunne disponere egen tid, trene elevene i å kunne fullføre en oppgave, og sette dem i stand til å ta selvstendige valg. Elevene kan arbeide selvstendig og i grupper, og det må veksles mellom teoretiske og praktiske oppgaver. Arbeidsplanene frigjør også læretid for veiledningsoppgaver til den enkelte elev. Flere undersøkelser viser at den mest effektive undervisningen, og de beste resultater oppnås på skoler der foresatte og skole viser felles interesse og entydig og positiv forventning til enkeltelevens sosiale og faglige framgang. Det er utarbeidet et informasjonshefte/metodebok for bruk av arbeidsplaner ved Åmot Ungdomskole, som interesserte foreldre kan få tilgang på ved skolen. FAU stiller seg positivt til at skolen benytter arbeidsplaner, og at foresatte blir tatt med i utforming, innhold og evaluering av disse.
Sak 03/2002 : Arbeidsgrupper, faglig og sosialt.
Sosial : Elisabeth Ilsaas og Finn Westgård Skolen er representert med : Terje Engh Wiig, Jan Utengen og 2 elevrepresentanter. Gruppa vil bl. a. arbeide med : · trivsel, ordensreglement, tur-reglement, elevinspektørene Faglig arbeidsgruppe : Kari Brenna og Marie Edin Solheim Skolen skal være representert med 1 lærer. Gruppa vil bl.a. arbeide med : · faglig utvikling, hvilke ressurser har skolen, hvilke muligheter har lærere
FAU`s leder Per Skaare vil være medlem i begge gruppene. Skolen sender ut innkalling til det første møtet i begge gruppene like etter høstferien.
Sak 04/2002 : FAU`S økonomi.
Kasserer sender ut brev med giroer til alle elever med informasjon om hva FAU arbeider med og trenger penger til. Satser : en elev i skolen kr. 100,- per skoleår, to elever kr. 125,-, tre elever kr. 150,-.
Sak 05/2002 : Økt oppslutning på foreldremøter. Dette er en ambisjon FAU har satt opp i gjeldende virksomhetsplan. Konkrete forslag fra FAU til skolen på hvordan foreldremøtene kan gjennomføres : *foreldremøtene endres fra informasjonsmøte til involverende møte *klassekontaktene med vararepresentanter er med på planlegging av foreldremøteavvikling *endring av fysisk ramme rundt møtene (bør ikke være i klasserommene med lærer – ”elev”-situasjon) *ha foreldremøte med spesielle tema som for eksempel mobbing, rusmidler, grensesetting
Sak 06/2002 : Kosthold. *la for eksempel Bondekvinnelaget/sanitetsforeningen få dette som en utfordring. Ei oppgave kan være gammel og god mattradisjon, og poenget med sammensetning av den. Hva vektla man i kostholdet før og nå? *muligheter i skolens kantine FAU vil arbeide videre med denne saken. Sak 07/2002 : Yrkesorientering. FAU kommer med disse innspill : Foreldre representerer et vidt spekter av ulike yrker og utdanning. FAU tror at foreldre på ulike måter kan være en ressurs for skolen og elevene ved å fortelle hvilken utdanning og kompetanse de har, hvorfor de valgte som de gjorde, viktigheten av å velge type utdanningsvei som kan bunne ut i et interessant yrke, bedriftsbesøk o.s.v. FAU vil innkalle rådgiver Kjetil Grunt til neste møte, for om FAU kan bidra med noe til skolens yrkesorientering på de ulike klassetrinn.
Sak 08/2002 : Eventuelt. *Brev fra Arne Vegard Sveen ad. elevinspektørene. FAU ser positivt på dette, og ønsker at skolen skal gjennomføre dette hver høst og vår. Undersøkelsen gir kun verdi da det har kontinuitet over seg. *Brev fra Pernille Frøysaker ad. hennes spesielle funksjon i kommunen. FAU inviterer henne til neste møte med ønske om mer informasjon. *Leirskoleopphold. Departementet har overført ca. kr. 1.000,- per elev på 8-klassetrinnet som er MENT øremerket leirskoleopphold. FAU sender brev til skolen, med spørsmål om hvilke rammer kommunen har lagt for dette. Rena den 03.10.2002
Åse Kari A. Larsen |
|
|
Forside
| Skolen vår | Prosjekter | Elevsider
| Ansatte Send gjerne
kommentarer om skolens hjemmesider! |