Sjokoladeinspirasjon

Å skildre en sjokolade kan være både en utfordring og gøy :)

 

8.trinn har skriving som tema i norskfaget denne perioden. Vi har jobbet med ulike teknikker å begynne en tekst på, hvordan tekster er bygd opp og nå jobber vi med skildringer. I den forbindelse kom norsklærerne over en skriveoppgave hvor elevene skal følge noen punkter og beskrive en sjokolade. Tre twistposer ble kjøpt inn, og så var det bare å gyve løs.
 
Elevene mente det var pining å ikke kunne spise sjokoladen med en gang. For de måtte faktisk gjennom 6 punkter før de kunne putte sjokoladen i munnen. De skulle først beskrive den. En elev valgte å beskrive den slik: Den ligger der som en lysende stjerne i jula.
 
Videre skulle de beskrive hvordan de åpnet den, og legge den framfor seg mens de beskrev hvordan den da så ut. Deretter skulle de gni den mellom fingrene, så den smeltet litt, for så å lukte på fingrene etterpå. Med klissete fingre kunne de ta en bit av sjokoladen, og skildre det i detalj, før de til slutt kunne spise hele.


· -Jeg åpner den som jeg åpner en brettet papirbit.
· -Den luktet himmelsk.
· -Den ser så god og søt ut.
· -Den ser ut som en liten prisme.
· -Den lukter mørk sjokolade.
· -Det er en god følelse å gni dem mellom fingrene.
· -Det er en varm og søt lukt som strømmer opp i nesa.
· -Smaken av karamell smelter i munnen, lukten spredte seg og jeg følte at jeg var i drømmeland.

| Se flere bilder fra "sjokoladetimen" |