Åmot bygdekvinnelag har samlet gamle matoppskrifter fra distriktet. Et spennende arbeid som har resultert i et hefte fullt av go'biter med lokal tilknytning. Denne uka fikk våre 9.klassinger lage og spise noen av de mer enn 100 år gamle rettene.
Marta Holm, Ingrid Gjems, May Brenne og Tertit Hørstad fra Åmot bygdekvinnelag stilte frivillig opp sammen med ungdommene våre for å dele sine kunnskaper. Med seg hadde de også et klassesett av det spennende matheftet, som de forærte til skolen.
I løpet av de tre skoletimene i Mat og helse fikk elevene prøve å lage en rekke av de gamle delikatessene; jønnbrød (avletter), elghakk, potetrisk og fleskepannekake.
Skolekjøkkenet var nøye pyntet og det var en svært fornøyd gjeng som etter endt tilbreding av maten kunne sette seg til bords og nyte et deilig lokalt og tradisjonsrikt måltid.
Lærer Liv, som også er en del av Åmot bygdekvinnelag, kunne konstatere at dagens opplegg bokstavelig talt falt i god smak hos elevene.