|
Torsdag 4.januar hadde friluftsgruppa
reservert skolekjøkkenet hele dagen - klare for et skikkelig viltmåltid!
Mat for hundrevis av kroner var plukket frem fra fryserne; fisk, harekjøtt,
bær og ikke minst elgkjøtt i ulike varianter. I tillegg var nødvendig
tilbehør kjøpt inn. Med innleid eksperthjelp fra ”kjøkkensjef” Liv,
ble maten tilberedt…og spist!
Liv Tollefsen var til uvurdelig hjelp!
Det første vi måtte gjøre, var å få oversikt over
hvor mye og hva slags kjøtt vi hadde til rådighet. Deretter var det om å
gjøre å finne ut hva slags retter vi skulle lage. Dagens gode medhjelper,
Liv Tollefsen, hadde mange forslag (tusen takk for hjelpen, Liv!), og snart
var det bare å sette i gang.
Elevene ble delt i fire grupper, med
ansvar for hver sin rett. Med stor iver satte de i gang…
Lars Henrik!
Om lag to og en halv time senere var maten klar for
servering. Og her var det litt av hvert å velge i; elgstek, harestek,
elghamburgere, ørret tilberedt i folie, gravet elgkjøtt, brun saus,
bernaisesaus, bakte poteter, stekte poteter, kokte grønnsaker, tyttebær og
mer til!
Det
var så mye å velge i, at selv den mest matglade hadde problemer med å få
smakt på alt! I anledning det eksklusive måltidet, dekket vi til langbord
med levende lys, noe som gjorde det hele ekstra koselig! Som dessert ble det
servert en meget god multekrem! Måltidet smakte iallfall alldeles
fortreffelig! Det var alle enige om!!
Så gjenstod bare oppryddingen, og etter en drøy time
med rydding og vask, var alt skinnende rent! En velsmakende, vellykket og
nokså annerledes dag var over!
Flere bilder:
|
Klikk på bildene for full størrelse:
|